Verkoop

 

 

Taxeren en verkopen

GA NAAR TAXATIE-SJABLOON

Winefield’s Auctioneers is altijd op zoek naar nieuwe kelders. Onze wijnexperts taxeren graag uw wijncollectie en gedistilleerd. Of het nu gaat om uw zorgvuldig opgebouwde wijncollectie, enkele uitzonderlijke flessen, een kelder uit een erfenis, investeringswijnen of een restpartij van een verkoop: wanneer de wijn waarde vertegenwoordigt op de veiling kunnen wij deze voor u taxeren en aanbieden.


U kunt ons een lijst met wijnen toesturen of dit sjabloon als basis gebruiken. Het is ook mogelijk om uw wijnen bij onze kelders langs te brengen. Ook kunnen wij op afspraak taxaties bij u thuis verrichten. Stuur een mail naar info@winefields.nl of bel 020-4702161. Ons pand is op werkdagen geopend tussen 10.00 en 18.00 uur.


De taxaties van Winefield’s Auctioneers zijn kosteloos en vrijblijvend.

  • Indien u met onze taxaties akkoord gaat, nemen wij de wijnen in ter veiling. De wijnen dienen tijdig in onze kelders aanwezig te zijn, zodat wij deze kunnen beschrijven en opnemen in de catalogus. Winefield’s Auctioneers gaat zeer zorgvuldig te werk bij beschrijving en keuring. Naar aanleiding van de beschrijving van uw wijnen ontvangt u de veilingovereenkomst. De wijnen worden vervolgens tot de veilingdatum in onze geacclimatiseerde kelders opgeslagen. 
De verkoper wordt binnen 21 werkdagen na de veiling door Winefield’s Auctioneers geïnformeerd over de opbrengst van de veiling en per bank uitbetaald. Winefield’s Auctioneers is een onafhankelijk veilinginstituut en betaalt uit wanneer het verschuldigde bedrag van de koper is ontvangen.

 

 

Tarieven


Onze veilingtarieven zijn inclusief BTW en de voordeligste van Nederland.

  • Standaard verkoperscommissie 10%
  • Verzekeringskosten voor de gehele periode 1,5%
  • Daarnaast rekenen wij geen transportkosten, promotiekosten of overige kosten, tenzij anders overeengekomen
  • Alle kosten worden berekend over de hamerprijs na verkoop. Winefield’s Auctioneers werkt volgens het ‘no cure, no pay’ principe. We rekenen alleen kosten bij verkoop van uw inbreng