Wijneducatie

Winefield’s wijneducatie & de WSET

Winefield’s Wijneducatie kiest voor de internationale opleidingen van de WSET. Als grootste wijnopleider ter wereld werkt de WSET met internationaal gerenommeerde namen uit de wijnwereld. De toegankelijke cursusmodules, de gestructureerde proefmethode en de jarenlange ervaring in het opleiden van experts in de wijnwereld  bieden een platform voor zowel liefhebbers als professionals.

Er is een ruim aanbod aan wijnopleidingen in de wereld. Van eenvoudige beginnerscursus gegeven door de hobbyist tot de prestigieuze Masters of Wine opleiding in Londen. Nederland kent twee grote wijnopleidingen: de Wine & Spirit Education Trust (WSET) en de Stichting Wijneducatie Nederland (SWEN)de Wine & Spirit Education Trust (WSET). Verschil tussen beide: de SWEN is alleen in Nederland erkend, de WSET is een internationaal erkend opleidingsinstituut.

Cursuslocaties & Docenten

AMSTERDAM

Rustenburgerstraat 40

De cursussen gegeven in Amsterdam worden aangeboden bij Winefield’s Auctioneers in de Amsterdamse Pijp. In een cursusruimte volledig toegespitst op het proeven van wijn is er plek voor een maximum aantal van 16 cursisten. Met de juiste verlichting, een overzichtelijke proeftafel en het gebruik van digitale ondersteuning creëert Winefield’s de optimale omstandigheden voor prikkelend en modern wijnonderwijs. 

 

Winefield’s Wijneducatie werkt uitsluitend met de beste WSET® gediplomeerde docenten, die elk hun eigen specialisme hebben. Daardoor krijg je een gevarieerd beeld van de veelzijdige wijnwereld.

 

DOCENTEN

Frank Smulders – Master of Wine
Cees van Casteren – Master of Wine
Leonie Mooijekind – Weinakademiker
Marije Bockholts – Weinakademiker
Karel de Graaf – Bourgogne expert
Doris Vroom – expert op het gebied van wijn en spijs marketing
Dwayne Perreault – taxateur Winefield’s Auctioneers
Hans Bijvoets – Italiëkenner

Cursuslocatie & Docenten

AMSTERDAM

Rustenburgerstraat 40

De cursussen gegeven in Amsterdam worden aangeboden bij Winefield’s Auctioneers in de Amsterdamse Pijp. In een cursusruimte volledig toegespitst op het proeven van wijn is er plek voor een maximum aantal van 16 cursisten. Met de juiste verlichting, een overzichtelijke proeftafel en het gebruik van digitale ondersteuning creëert Winefield’s de optimale omstandigheden voor prikkelend en modern wijnonderwijs.DOCENTEN

Frank Smulders – Master of Wine
Cees van Casteren – Master of Wine
Leonie Mooijekind – Weinakademiker
Marije Bockholts – Weinakademiker
Karel de Graaf – Bourgogne expert
Doris Vroom – expert op het gebied van wijn en spijs marketing
Dwayne Perreault – taxateur Winefield’s Auctioneers
Hans Bijvoets – Italiëkenner

Algemene cursusvoorwaarden

Inschrijving voor een cursus vindt pas plaats als de cursist zich schriftelijk heeft aangemeld en een aanbetaling van €300,- is ontvangen. Voor iedere cursus geldt een minimum aantal deelnemers van 10 personen. Winefield’s behoudt zich het recht voor cursussen te annuleren wanneer dit minimum aantal onverhoopt niet wordt behaald. Reeds ingeschreven cursisten worden uiterlijk 10 dagen voor aanvang de cursus hierover bericht, en krijgen het betaalde cursusgeld teruggestort.

In iedere cursus is er een maximaal aantal deelnemers van 16 personen. Cursisten worden op volgorde van ontvangst van het cursusgeld ingeschreven. Winefield’s behoudt zich het recht voor inschrijvingen te weigeren indien het maximum aantal deelnemers is bereikt. Cursisten ontvangen hiervan per omgaande bericht.

Winefield’s behoudt zich het recht voor om in voorkomende gevallen cursusdata te wijzigen, indien de noodzaak hiertoe zich onverhoopt voordoet. Uiteraard zal in deze gevallen zoveel mogelijk rekening worden gehouden met de wensen van de cursisten.

Opzeggen van deelname aan een cursus door een cursist moet uiterlijk geschieden 14 dagen voor de aanvangsdatum van de cursus. Daarna is 40% van het cursusgeld verschuldigd. Bij deelname aan een latere cursus wordt dit bedrag minus 50 euro in mindering gebracht.

Bij niet komen opdagen tijdens de eerste les of afzeggen op en na de aanvangsdatum is het volledige cursusgeld verschuldigd. Gemiste lessen zijn geen reden voor restitutie. Opzeggen van deelname aan een examen van Winefield’s door een cursist moet uiterlijk geschieden één kalendermaand voor de examendatum. Daarna is het volledige examengeld verschuldigd.