Auction Highlights WF48

Chateau La Tour Haut-Brion 1998

lot 537: 12 bottles (OWC) Per lot: € 600- 800

 

Een echt aparte wijngaard met een eigen cru classé, maar net als het naastgelegen  La Mission Haut-Brion en Château Haut-Brion in eigendom van de Dillon familie.

In de 16e eeuw zijn de wijngaarden voor het eerst beplant, hoewel het château toen nog La Tour de Rostaing of La Tour d’Esquivens werd genoemd. Na 2005 zult u dit label echter niet meer vinden aangezien het fruit vanaf 2006 in de La Chapelle de La Mission Haut-Brion gebruikt wordt. Daarmee is een van de oudste Graves château’s nu verdwenen als apart label.

Deze 12 flessen -uit de privé collectie van wijnliefhebber en culinair journalist van de Telegraaf Pieter Nijdam- zijn in uitmuntende conditie. 1998 is wat ons betreft een onderschatte jaargang, die mening wordt ondertussen gedeeld: “My rating may be too conservative, as the 1998 is showing as well as any La Tour-Haut-Brion from the nineties.” Robert Parker’s Wine Advocate

La Tour Haut Brion 1998

Trimbach Assortment Case 2007

lot 761-762: 6 bottles (OWC) Per lot: € 280 – 380

‘Fruit et terroir, no more, no less’, is het motto van Jean Trimbach. Al 12 generaties blinken de wijnen van Domaine Trimbach uit in zuiverheid en bewaarpotentieel. Alle (!) 3-sterren zaken van Frankrijk kennen wijnen van deze grootheid uit de Elzas op hun kaart.

Deze bijzondere assortimentsdozen bevatten zes cuvée prestiges van respectievelijk de nobele pinot gris, gewürztraminer en riesling.

Cheval des andes

Cheval des Andes 2008

lot 852: 6 bottles (OWC) Per lot: € 320 – 480

Deze joint venture tussen Cheval Blanc en Terrazas de los Andes is het bewijs waarom samenwerkingen in de Nieuwe Wereld een goed idee zijn. Een huwelijk tussen klassiek en rijp met zachte, rulle tannines. Fris en krachtig en boordevol fruit. Malbec als stevige Argentijnse poot, met de klassieke Bordeaux druiven cabernet sauvignon, merlot en petit verdot als tegenwicht.

Het bedrijf staat ook bekend om zijn polo team van uitmuntende kwaliteit, hoewel toen de keuze moest worden gemaakt tussen het oefenveld en een kelderuitbreiding moesten de paarden direct plaats maken voor de druiven.

Prunotto Barolo Riserva 1976

Barolo Riserva Prunotto 1976

lot 909: 3 magnums – 1.5ltr Per lot: € 200 – 300

Na al getuige te zijn geweest van de oprichting nam de jonge wijnmaker Alfredo Prunotto in 1923 de Cantina Sociale Vini delle Langhe over. In 1956 ging het echtpaar Prunotto genieten van hun welverdiende pensioen en kwam het wijngoed in handen van wijnmaker en vriend Beppe Colla. In 1989 werd het inmiddels wereldberoemde Prunotto vervolgens overgenomen door de grote Italiaanse wijnfamilie Antinori.

Met deze magnums uit 1976 heeft u de mogelijkheid om nog flessen van de hand van de grote Beppe Colla in huis te halen.