WSET® Level 3 Award in Wines

1.099,00

Het Advanced Wijndiploma gaat een stuk verder: Winefield’s Auctioneers biedt in deze cursus voor de échte wijnliefhebber een prachtig assorti van topwijnen uit onder andere de Bordeaux en Bourgogne. Naast een eerste ontvangst met Champagne vervolgt de cursus met een tocht langs de grote wijngebieden wereldwijd. Er worden topwijnen geschonken en de kennis van wijnbouw en wijn maken wordt verder uitgediept waarbij alle wijnwindstreken worden aangedaan.

In deze cursus wordt het kennisniveau verlegt naar een analytisch niveau. Het advanced examen bestaat uit 50 multiple Choice vragen, 5 open vragen en een proefexamen, waarin twee wijnen dienen te worden toegelicht. 
Bij slagen volgt de uitreiking van het internationale Advanced Wijndiploma van de WSET, van waaruit een opleiding tot Nederlands vinoloog of de internationaal hoog aangeschreven Diploma Course opleiding kan worden gevolgd.

Bekijk de cursusagenda

Categorie:
  Kosten
  €1099,- inclusief 21% btw, volledig aftrekbaar. Bij de prijs zijn zowel het cursusmateriaal als het examen inbegrepen.
  Aantal lessen
  10 (3½ uur) + 1 examendag
  Doelgroep
  Gevorderden. Voorkennis
  Kennis
  Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
  Wijn maken: de wijnkelder, technieken, temperatuur, wijn bewaren
  Druivenrassen: de belangrijke wijnrassen in de wereld en hun kwaliteiten
  Etiketten leren lezen: zin en onzin op een etiket
  Wijnstreken: alle wijnstreken van de wereld en hun wijnen
  Wijn en spijs: hoe maak je een goede combinatie
  Speciale wijnen: versterkte en mousserende wijnen, Champagne, de technieken
  En antwoorden op alle overige vragen.
  Proeven
  Afhankelijk van het tempo van de groep, worden er iedere lesavond minimaal 7 wijnen geproefd en beoordeeld. Met behulp van de internationale WSET proefmethode krijg je veel ervaring in het maken van gedetailleerde proefnotities. Winefield’s Auctioneers gebruikt uitsluitend topwijnen.
  Examen
  Als je de hele cursus hebt gevolgd ben je klaar voor het examen, dat bestaat uit 50 multiple choice vragen, 5 open vragen en een proefexamen, waarin twee wijnen dienen te worden toegelicht. Het examen wordt twee maal per jaar door Winefield’s georganiseerd. Herkansen is (tegen betaling) onbeperkt mogelijk.
  Studielast
  Elke week is er een cursusbijeenkomst van 19 tot 22.30 uur. Daarnaast wordt er van je verwacht van tevoren 4 studie uren per week in de voorbereiding te steken.
  Studiepakket
  Advanced studypack inclusief studieboek, werkboek en proefkaart. Proefglazen zijn aanwezig op de cursuslocatie. Daarnaast worden de handouts voor de cursus en de proeflijsten wekelijks toegestuurd.
  Garantie
  De advanced cursus wordt verzorgd door de Wine & Spirit Education Trust in Londen. Dit instituut is de grootste wijnopleider, met 40.000 cursisten per jaar in 35 landen. Na het behalen van het diploma is het mogelijk door te stromen naar het Diploma Course (WSET Level 4).

  Docenten

  Frank Smulders MW

  Frank Smulders MW

  Master of Wine

  Cees van Casteren MW

  Cees van Casteren MW

  Master of Wine

  Karel de Graaf

  Karel de Graaf

  de Bourgogne-expert van Nederland

  Hans Bijvoets

  Hans Bijvoets

  eigenaar Anfors, importeur van Italiaanse kwaliteitswijnen

  Marije Bockholts

  Marije Bockholts

  Diploma Course afgerond, Wijnakademiker en fervent wijnliefhebber. Zeer ervaren als docent en in begeleiding van studenten.

  Leonie Mooijekind

  Leonie Mooijekind

  Diploma Course afgerond, Wijnakademiker en voormalig Champagne ambassadeur van Nederland.


  Event Details

  Date: september 18, 2023

  Start time: 19:00

  End time: 22:00

  Venue: Winefields cellars Amsterdam