WSET® Level 2 Awards in Wines

599,00

Het Intermediate Wijndiploma van Winefield’s Auctioneers biedt een fantastische basis voor de beginnende wijndrinker. Na het volgen van deze WSET Level 2 wijncursus beschik je over zeer gedegen kennis van de wereldwijde wijngebieden en druivensoorten, en over de basiskennis van de wijnbouw en het wijn maken. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor het proeven van de wijn. Een selectie van zeer goede kwaliteitswijnen en de bekende technische proefmethode van de WSET dragen bij tot een zeer hoog proefniveau onder de cursisten. De cursus wordt afgesloten met een examen van 50 multiple choice vragen, en bij slagen ontvang je het internationale Intermediate Wijndiploma van WSET.

Bekijk de agenda

Categorie:
Kosten
€599 inclusief 21% btw, volledig aftrekbaar. Bij de prijs zijn zowel het cursusmateriaal als het examen inbegrepen.
Aantal lessen
8 (3 uur)+ 1 examendag
Doelgroep
Beginners met affiniteit met wijn. De groep is klein: niet meer dan 16 deelnemers per cursus. Dit om de kwaliteit van de lessen te kunnen garanderen.
Kennis
Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
Wijn maken: de wijnkelder, technieken, temperatuur, wijn bewaren
Druivenrassen: de belangrijke wijnrassen in de wereld en hun kwaliteiten
Etiketten leren lezen: zin en onzin op een etiket
Wijnstreken: alle wijnstreken van de wereld en hun wijnen
Wijn en spijs: hoe maak je een goede combinatie
Speciale wijnen: versterkte en mousserende wijnen, Champagne, de technieken
En antwoorden op alle overige vragen.
Proeven
Iedere lesavond worden er minimaal 6 wijnen geproefd en beoordeeld. Met behulp van de internationale WSET proefmethode krijg je een goede basis waarmee je een duidelijke proefnotitie kunt maken. Winefield’s Auctioneers gebruikt uitsluitend kwaliteitswijnen.
Examen
Als je de hele cursus hebt gevolgd ben je klaar voor het examen, dat bestaat uit 50 multiple choice vragen. Het examen wordt twee maal per jaar door Winefield’s georganiseerd. Herkansen is (tegen betaling) onbeperkt mogelijk.
Studielast
Elke week is er een cursusbijeenkomst van 19 tot 22 uur. Daarnaast wordt er van je verwacht van tevoren 2 studie uren per week in de voorbereiding te steken.
Studiepakket
Intermediate studypack inclusief studieboek, werkboek en proefkaart. Proefglazen zijn aanwezig op de cursuslocatie. Daarnaast worden de handouts voor de cursus en de proeflijsten wekelijks toegestuurd.
Garantie
De intermediate cursus wordt verzorgd door de Wine & Spirit Education Trust in Londen. Dit instituut is de grootste wijnopleider, met 40.000 cursisten per jaar in 35 landen. Na het behalen van het diploma is het mogelijk door te stromen naar het Advanced Wijndiploma of de Nederlandse vinologenopleiding.

Docenten

Marije Bockholts

Marije Bockholts

Diploma Course afgerond, Wijnakademiker en fervent wijnliefhebber. Zeer ervaren als docent en in begeleiding van studenten.

Leonie Mooijekind

Leonie Mooijekind

Diploma Course afgerond, Wijnakademiker en voormalig Champagne ambassadeur van Nederland.

Doris Vroom

Doris Vroom

Naast consultant business devolopment bij Winefield’s Auctioneers ook mede-eigenaar wijn- en foodmarketingbureau MoeskopsVroom, nog bezig met de Diploma Course.

Milan Veld

Milan Veld

Directeur Winefield’s Auctioneers, Diploma Course gevolgd en wijnliefhebber van het eerste uur.

Dwayne Perreault

Dwayne Perreault

Keldermeester, Taxateur bij Winefield’s Auctioneers en eigenaar van online wijnconsultancy Wineontime.nl

Event Details

Date: september 19, 2023

Start time: 19:00

End time: 22:00

Venue: Winefields cellars Amsterdam