WSET® Level 2 Awards in Wines

599,00

Het Intermediate Wijndiploma van Winefield’s Auctioneers biedt een fantastische basis voor de beginnende wijndrinker. Na het volgen van deze WSET Level 2 wijncursus beschik je over zeer gedegen kennis van de wereldwijde wijngebieden en druivensoorten, en over de basiskennis van de wijnbouw en het wijn maken. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor het proeven van de wijn. Een selectie van zeer goede kwaliteitswijnen en de bekende technische proefmethode van de WSET dragen bij tot een zeer hoog proefniveau onder de cursisten. De cursus wordt afgesloten met een examen van 50 multiple choice vragen, en bij slagen ontvang je het internationale Intermediate Wijndiploma van WSET.

Bekijk de agenda

Categorie:
  Kosten
  €599 inclusief 21% btw, volledig aftrekbaar. Bij de prijs zijn zowel het cursusmateriaal als het examen inbegrepen.
  Aantal lessen
  8 (3 uur)+ 1 examendag
  Doelgroep
  Beginners met affiniteit met wijn. De groep is klein: niet meer dan 16 deelnemers per cursus. Dit om de kwaliteit van de lessen te kunnen garanderen.
  Kennis
  Wijngaard: bodem, bewerkingen, oogst, ziektes, klimaat
  Wijn maken: de wijnkelder, technieken, temperatuur, wijn bewaren
  Druivenrassen: de belangrijke wijnrassen in de wereld en hun kwaliteiten
  Etiketten leren lezen: zin en onzin op een etiket
  Wijnstreken: alle wijnstreken van de wereld en hun wijnen
  Wijn en spijs: hoe maak je een goede combinatie
  Speciale wijnen: versterkte en mousserende wijnen, Champagne, de technieken
  En antwoorden op alle overige vragen.
  Proeven
  Iedere lesavond worden er minimaal 6 wijnen geproefd en beoordeeld. Met behulp van de internationale WSET proefmethode krijg je een goede basis waarmee je een duidelijke proefnotitie kunt maken. Winefield’s Auctioneers gebruikt uitsluitend kwaliteitswijnen.
  Examen
  Als je de hele cursus hebt gevolgd ben je klaar voor het examen, dat bestaat uit 50 multiple choice vragen. Het examen wordt twee maal per jaar door Winefield’s georganiseerd. Herkansen is (tegen betaling) onbeperkt mogelijk.
  Studielast
  Elke week is er een cursusbijeenkomst van 19 tot 22 uur. Daarnaast wordt er van je verwacht van tevoren 2 studie uren per week in de voorbereiding te steken.
  Studiepakket
  Intermediate studypack inclusief studieboek, werkboek en proefkaart. Proefglazen zijn aanwezig op de cursuslocatie. Daarnaast worden de handouts voor de cursus en de proeflijsten wekelijks toegestuurd.
  Garantie
  De intermediate cursus wordt verzorgd door de Wine & Spirit Education Trust in Londen. Dit instituut is de grootste wijnopleider, met 40.000 cursisten per jaar in 35 landen. Na het behalen van het diploma is het mogelijk door te stromen naar het Advanced Wijndiploma of de Nederlandse vinologenopleiding.

  Docenten

  Marije Bockholts

  Marije Bockholts

  Diploma Course afgerond, Wijnakademiker en fervent wijnliefhebber. Zeer ervaren als docent en in begeleiding van studenten.

  Leonie Mooijekind

  Leonie Mooijekind

  Diploma Course afgerond, Wijnakademiker en voormalig Champagne ambassadeur van Nederland.

  Doris Vroom

  Doris Vroom

  Naast consultant business devolopment bij Winefield’s Auctioneers ook mede-eigenaar wijn- en foodmarketingbureau MoeskopsVroom, nog bezig met de Diploma Course.

  Milan Veld

  Milan Veld

  Directeur Winefield’s Auctioneers, Diploma Course gevolgd en wijnliefhebber van het eerste uur.

  Dwayne Perreault

  Dwayne Perreault

  Keldermeester, Taxateur bij Winefield’s Auctioneers en eigenaar van online wijnconsultancy Wineontime.nl

  Event Details

  Date: september 19, 2023

  Start time: 19:00

  End time: 22:00

  Venue: Winefields cellars Amsterdam