Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn wijn laten veilen?

Op onze verkooppagina vindt u de meeste informatie over het aanbieden van uw flessen in onze veilingen. Mocht u nog meer willen weten dan staan onze medewerkers u graag te woord.

Kan ik (een deel van) mijn wijnen in Singapore laten veilen?

In eerste instantie gaan we altijd uit van de eerstvolgende veiling. Onze taxateurs zullen u echter soms adviseren om bepaalde wijnen juist wel of niet in Singapore te laten veilen. Mocht u zelf een voorkeur hebben, dan horen we dat natuurlijk graag.

Is het vervoeren van mijn flessen naar Singapore niet risicovol?

Elk transport brengt risico’s met zich mee voor de conditie van de wijn, ondanks onze transportverzekering en selectie van gespecialiseerde vervoerders. Ongelukjes zijn geheel verzekerd, maar om het aantal transportbewegingen desondanks te minimaliseren vervoeren wij pas na de veiling direct naar de koper. In de praktijk komt dat erop neer dat de meeste wijnen wachten op een volgende veiling in onze kelders in Amsterdam. Maar ook in Singapore hebben wij een geklimatiseerde opslag voor onze verkopers daar.

Hoe weet ik zeker dat de veiling eerlijk verloopt?

Wij zeggen bij Winefield’s altijd dat veilen bij uitstek een zaak van vertrouwen is. Wij zullen uw vertrouwen dan ook nooit beschamen, om dit echter te kunnen garanderen is er tijdens onze veilingen in Amsterdam altijd een notaris aanwezig die volledig inzicht heeft in ons biedboek.

Mr. S. Iseger van Notariaat Van Sprundel is onze vaste notaris.

Wat betekenen de afkortingen in de catalogus?

Op deze pagina vindt u een korte uitleg van alle afkortingen, mocht u echter nog meer vragen willen, neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Hoe lang duurt het voordat mijn verkochte lots worden uitbetaald?

Na de fysieke veiling loopt er ook nog een aftersales traject om te zorgen dat er voor elke verkoper de beste prijzen behaald kunnen worden. Na het verwerken van die resultaten ontvangt u uw veilingresultaten en maken wij zo snel mogelijk uw gelden over. In de praktijk komt dit neer op ongeveer vier werkweken na de fysieke veiling.

Hoe worden wijnen getaxeerd?

Winefield’s heeft een team van zeer ervaren taxateurs. Zij stellen u een lage en hoge schatting voor op basis van hun kennis van de markt in Nederland en Singapore, recente veilingresultaten, de herkomst van de wijn en de staat van de flessen. Uiteindelijk is het altijd aan u om akkoord te gaan met een taxatie. Mocht u ervoor kiezen om de wijnen bij Winefields te verkopen en onze taxateurs hebben de wijnen nog niet fysiek gezien, dan kan de taxatie in overleg worden aangepast, als blijkt dat de daadwerkelijke staat van de flessen afwijkt van de verwachte staat.

Mocht u dat wensen, dan kunt u een zogenaamde reserve aan uw lot toevoegen; mocht die prijs niet gehaald worden, dan blijft het lot onverkocht. Een reserve kan echter nooit boven de lage schatting liggen.

Wat gebeurt er als er online tegelijk met de zaal een bod wordt gedaan?

Bij Winefield’s gaan we uit van het veilingprincipe “floor first”, dat betekent dat bij gelijke biedingen de zaal altijd voor gaat. De veilingmeester zorgt ervoor dat er in de zaal nooit gelijke biedingen worden geaccepteerd. Gelijke schriftelijke, online en telefonische biedingen vervallen daarmee aan de zaal.