Heeft u altijd al een exclusieve wijnveiling willen bijwonen, waar u kunt investeren in wijn en exclusieve oude wijn kunt kopen? Winefield’s Auctioneers is het allereerste gespecialiseerde wijnveilingshuis van Nederland met een grote collectie aan exclusieve wijnen en is dé marktleider in Singapore. Tijdens een (online) wine auction heeft u de mogelijkheid om bijzondere wijnen te kopen, om te investeren of te beleggen in diverse bijzondere wijnen. Onze eerste wine auction vond plaats in 2006. Sindsdien ontwikkelden wij ons op het gebied van de overdracht van wijnkennis via workshops en groeiden wij uit tot de grootste online wijnveiler van Nederland.

Algemene voorwaarden

Bekijk nu onze catalogus!

In de zaal

Wij kunnen iedereen aanraden om fysiek naar de veiling te komen, de spanning van een live veiling is namelijk onvergelijkbaar. Onze wijnveilingen beginnen altijd op zondagmorgen 11 uur. U bent vanaf 10:30 uur al welkom op de voorproeverij.

Wanneer u bent aangekomen bij onze veilinglocatie kunt u bij de biedregistratie uw biednummer ophalen; wij vragen om een geldig legitimatiebewijs om u in te kunnen schrijven. Onze wijnexperts lopen rond en geven graag advies, zodat u kunt besluiten op welke lots u een bod wilt uitbrengen.

Als u tijdens de veiling wilt bieden, dient u het biednummer omhoog te houden, zodat het zichtbaar is voor de veilingmeester. Winefield’s Auctioneers veilt per opbod: de hoogste bieder krijgt het lot toegewezen.

Lees meer

Veel van de wijnen die wij aanbieden zijn al wat ouder, en soms is dat te zien aan de conditie van de fles.  De ene oude wijn is de ander niet, daarom beschrijven wij alle flessen in de catalogus. Wij gebruiken afkortingen om de vulling van de fles, de staat van het etiket, de conditie van de kurk, de verpakking en botteling te beschrijven. Deze afkortingen worden hier en achterin de catalogus beschreven, zodat u zich een compleet beeld kunt vormen van de staat van de flessen. Ondanks onze inspanningen kan er soms wat afwijken. Deze afwijkingen worden dan voorgelezen door de veilingmeester tijdens de veiling.

Na de veiling vragen wij u het biednummer bij onze administratie in te leveren. Alle door de veilingmeester afgeslagen prijzen zijn exclusief 20% opgeld (22% voor internetbieders). Na het betalen van uw factuur kunt u de wijn direct meenemen. U kunt bij ons contant of met PIN betalen. Betaalt u per bank dan kunnen wij uw lots bij ontvangst van de betaling vrijgeven. Aankopen dienen dan binnen 5 dagen na de veiling te worden betaald en afgehaald.

Na de veiling vragen wij u het biednummer bij onze administratie in te leveren. Alle door de veilingmeester afgeslagen prijzen zijn exclusief 20% opgeld (22% voor internetbieders). Na het betalen van uw factuur kunt u de wijn direct meenemen. U kunt bij ons contant of met PIN betalen. Betaalt u per bank dan kunnen wij uw kavels bij ontvangst van de betaling vrijgeven. Aankopen dienen dan binnen 5 dagen na veiling te worden betaald en afgehaald.

Live online bieden

Zowel onze wijnveilingen in Amsterdam als in Singapore zijn live online te volgen.

U ziet onze veilingmeesters in actie en kunt tegen de zaal of andere online kopers bieden met een simpele druk op de knop. Dit biedt u de mogelijkheid om waar ook ter wereld mee te bieden met onze internationale veilingen.

Als u wilt deelnemen aan de wijnveiling via ons online veilingplatform, dan dient u zich van tevoren te registreren. Registreren neemt slechts enkele minuten in beslag. Wij raden u wel aan tijdig te registreren, zodat u niet te laat bent om te bieden op uw wijn van keuze.

Internet Commissie 22%

Lees meer

Als de veiling is afgerond, dan ontvangt u een factuur van de lots die u zijn toegewezen. De factuurwaarde bedraagt de hamerprijs plus 22% veilingkosten. Na betaling kunt u de wijnen afhalen bij onze kelder, of u kunt contact met ons opnemen om te overleggen over transport van de wijnen naar uw adres.

Mocht er over het platform iets onduidelijk zijn dan kunt u direct contact opnemen met de technische afdeling van het veilingplatform Auction Mobility of natuurlijk met ons. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Technical Support (+31) 20 4702161
email: info@winefields.com

Schriftelijk bieden

Als u niet in de gelegenheid bent om de tijdens onze veilingtijden in de zaal of online te bieden, dan kunt u ons ook van tevoren laten weten in welke lots u interesse hebt U geeft aan wat uw maximumprijs is en onze veilingmeester zal uw bieding meenemen alsof u in de zaal zit.

Winefield’s zal proberen voor u het gewenste lot in de veiling voor een zo laag mogelijke prijs aan te kopen, uiteraard met inachtneming van uw maximale bod. Ontvangen wij op hetzelfde lot meerdere biedopdrachten van gelijke hoogte, dan wordt het kavel verkocht aan de koper wiens bieding wij als eerste hebben ontvangen. Wanneer de anders bieders minder bieden dan u, dan krijgt u het lot één stap boven de hoogste andere bieding. Afhankelijk van de interesse van andere schriftelijke bieders en de reacties uit de zaal en online, kunt u dus de wijn voor minder dan uw maximum bod toegewezen krijgen.

Onze notaris controleert alle biedingen om eerlijke toewijzing te kunnen garanderen.

Via de post

U kunt ook een biedformulier downloaden en ondertekend via de post of fax versturen.

Wij dienen uw biedingen uiterlijk op de vrijdag voor aanvang van de veiling ondertekend te hebben ontvangen. Winefield’s Auctioneers is niet aansprakelijk voor biedingen die niet tijdig of in goede orde zijn ontvangen.  Naast een digitaal formulier vindt u het biedformulier ook terug achter in de catalogus.

Biedformulier.PDF

Online biedformulier

Snel en makkelijk bieden via een online biedformulier.

Winefield’s zal proberen voor u het gewenste lot in de veiling voor een zo laag mogelijke prijs aan te kopen, uiteraard met inachtneming van uw maximale bod.

Wij verzoeken u vriendelijk biedingen tenminste 24 uur voor de veiling in sturen.

Online biedformulier

Telefonisch bieden

Er gaat niks boven de sfeer in de veilingzaal zelf. Maar kunt u niet afreizen om zelf de actie van de veilingzaal mee te maken, maar wilt u wel ten volste meemaken wat de stemming in de zaal is, dan kunt u ook telefonisch bieden. Een van onze medewerkers is uw ogen en oren in de zaal tijdens het veilen van de lots waar u in geïnteresseerd bent en brengt namens u een bod uit op het moment van uw keuze.

Om zeker te weten dat er een medewerker beschikbaar is, geeft u uiterlijk 48 uur voor de veiling aan in welke lots u geïnteresseerd bent. Voorin de catalogus staat een tijdsplanning zodat u ongeveer in kunt schatten wanneer die lots aan bod komen. Elke veiling heeft echter haar eigen tempo, daarom bellen we u een aantal lots voordat uw lot van interesse aan bod komt. Onze medewerkers assisteren u tijdens het bieden en doen hun uiterste best om aan uw wensen tegemoet te komen, echter is het uiteindelijk uw bod en verantwoordelijkheid. Het is dus echt bijna hetzelfde als zelf in de zaal zitten.

+31(0)20-4702161

Aftersales

Soms geeft een verkoper ons een minimumprijs mee die niet gehaald wordt in de veiling, terwijl u dat eigenlijk best had willen betalen. Soms worden er met het leeghalen van een kelder vlak voor de veiling toch nog wat extra kistjes gevonden, waarmee niet gewacht wil worden tot een volgende veiling. Wij bieden onze verkopers dan ook de mogelijkheid om hun wijn (nogmaals) aan te bieden in een online aftersales.

Als u bij ons ingeschreven staat voor de nieuwsbrief, dan ontvangt u in de week na de veiling automatisch een uitnodiging om deel te nemen aan de aftersales. Zorg er dus voor dat u zich bij ons aanmeldt om dit aanbod niet te missen.

standaard commissie aftersales: 20%

Bezoek een wijnveiling en ontdek onze collectie exclusieve wijnen

Wilt u een (online) wine auction bijwonen en investeren in wijn? Ieder jaar organiseren wij acht grote wijnveilingen. Daarnaast vindt een deel van onze verkoop online plaats. Tijdens een exclusieve wijnveiling heeft u de mogelijkheid een oude, speciale wijn (of diverse flessen) van hoogwaardige kwaliteit te kopen. Bezoekt u een exclusieve, fysieke wijnveiling? Dan heeft u de gelegenheid om vooraf aan de veiling een zorgvuldig geselecteerde collectie aan wijnen te proeven tijdens de voorproeverij. Wij informeren u van tevoren over de wijnen die u gaat proeven. Al onze exclusieve wijnen, whisky’s en flessen port worden nauwkeurig door onze taxateurs gecontroleerd en zorgvuldig beschreven in onze catalogus. Wilt u een oude wijn kopen? In de catalogus leest u over specificaties, zoals de herkomst en de ingrediënten van deze wijn. Heeft u geen mogelijkheid tot het bijwonen van een (online) wine auction? Dan nodigen wij u graag uit in onze wijnkelders in Amsterdam. Op afspraak kunt u hier onze exclusieve collectie bewonderen.

 

Hoe brengt u een bod uit tijdens een wijnveiling?

Neemt u deel aan een exclusieve wijnveiling en wilt u een oude wijn kopen? U kunt een bod uitbrengen op diverse manieren: in de zaal, live online bieden, schriftelijk, telefonisch of aftersales. Tijdens het bijwonen van een fysieke veiling ervaart u natuurlijk de ultieme beleving. Bent u aangekomen op de veilinglocatie, dan haalt u na het tonen van uw legitimatiebewijs uw biednummer op bij de biedregistratie. Als u wilt bieden, houdt u het biednummer omhoog, zodat dit zichtbaar is voor de veilingmeester. Daarnaast kunt u, na registratie, een online veiling volgen die plaatsvindt in Amsterdam of Singapore. Met een simpele druk op de knop brengt u uw bod uit. Op deze manier kunt u ongeacht uw locatie bieden op de mooiste, exclusieve wijnen tijdens onze internationale veilingen. Wilt u liever schriftelijk of telefonisch bieden? Ook dit is mogelijk. Een van onze medewerkers doet het woord voor en brengt namens u het bod uit.

Bied mee tijdens een (online) wine auction!

Wilt u investeren in bijzondere, exclusieve whisky of wijn en deze verkopen en een (online) wine auction bijwonen? Bij Winefield’s Auctioneers geven wij u graag een kijkje in de wondere wereld van de exclusieve wijnen. Naast het organiseren van wijnveilingen, bieden wij ook opleidingen aan in onze Winefield’s Academy. Tijdens een wijncursus wordt u opgeleid tot heuse wijnkenner en leert u alle kneepjes van het vak. Ook organiseren wij diverse seminars en bedrijfstrainingen waarin wij onze expertise en wijnkennis optimaal inzetten tijdens de kennisoverdracht. Wij zijn tevens het eerste veilinghuis dat een online platform heeft waar u op wijnen kunt bieden. Dit platform blijven we verbeteren voor onze kopers. Wilt u meer informatie over het bijwonen van een veiling of onze opleiding? Neem contact op via het contactformulier. Ook kunt u mailen naar info@winefields.nl of bellen via +31(0)20-4702161.