Online auction guide

Bij wijnveilingen denkt men vaak aan die recordbedragen van 10 tot 100 duizenden euro's. Ja, die worden ook soms behaald. Maar op de veiling zijn ook veel kwaliteitswijnen te vinden voor zachtere prijzen. Zeker in de extra veiling van Winefield's: de Summer Sale Auction. Benieuwd geworden? Lees hieronder hoe jij kan meebieden.

3. Bieden

Een online veiling loopt gebruikelijk meerdere dagen, in deze tijd kan er geboden worden. Mocht je overboden worden dan krijg je daar een notificatie van. Natuurlijk kan je een nieuw bod uitbrengen, mits het binnen de looptijd van de veiling is natuurlijk.

4. Uitleveren

Mocht jij de 'winnaar' zijn van de kavel (lot), gefeliciteerd! Je hebt de andere bieders afgetroefd. De dagen na de veiling krijg je de factuur in jouw mailbox en wordt het moment van uitleveren gecommuniceerd.

Terminologie

Lot: een enkel item of meerdere items die op een veiling worden aangeboden. Meestal worden hierbij afbeeldingen, beschrijvingen en een minimaal biedingsbedrag getoond.
Bod: een bod is het bedrag dat jij aanbiedt om voor een lot te betalen.
Beschrijving: er zijn veel dingen waarop gelet moet worden bij het beschrijven van wijnen. Hiervoor worden afkortingen gebruikt, zie onze woordenlijst hiervoor.
Paddle number: dat is jouw biednummer, deze krijg je wanneer je je registreert.
Hamerprijs: het winnende bod van een lot op de veiling.
Buyer’s premium:
 wanneer je een veiling wint, dient er een koperspremie betaald te worden. Dit is een percentage van de hamerprijs. Het bedrag van de buyer’s premium komt dus bovenop de hamerprijs.

Een laatste advies: wees scherp tot op de laatste seconde, want in de laatste minuten gebeurt het juist allemaal. Maar dat is natuurlijk ook het spannende aan een veiling!