Elke fles die iemand opent, maakt die wijn van dat jaar schaarser en duurder.

Financieel Dagblad14 mei 2015

Alto Adige: Best Of Both Worlds

maandag 15 April 2019

In deze seminar en proeverij neemt Master of Wine Cees van Casteren je mee naar een van de allermooiste wijngebieden ter wereld. Met een van de allermooiste wijnstijlen ter wereld ook. Wijnstijlen die als het ware the best of both worlds van Oostenrijk en Italië combineren. En dat kan wel kloppen want Alto Adige heeft een heuse Oostenrijkse kant van de medaille. Niet alleen spreken de meeste mensen in Alto Adige Duits, ook heet het gebied Süd Tirol -naast Alto Adige..

Alto Adige is klein én groot!

Klein in oppervlak met slechts 5.400ha, maar groot als je naar kwaliteit kijkt. Geen enkel gebied heeft meer Tre Bicchieri van dé wijngids van Italië Gambero Rosso, dan Alto Adige!

De zeven gezichten van Alto Adige worden belicht en een tiental topwijnen uit het gebied geproefd. Ook krijg je een boekje met informatie en alle specs van de wijnen.

Datum: Maandag 15 april, 2019

Plaats van handeling: Winefields, Amsterdam

Tijd: 19.30 – 22.30

Kosten: € 50,-

Aanmelden: doris@winefields.com

Seminars

Een wijndag op topniveau

Gedurende het jaar biedt Winefield’s Auctioneers de mogelijkheid deel te nemen aan seminars die dieper ingaan op een specifiek wijnonderwerp. Wij praten vanuit onze veiling achtergrond bijvoorbeeld graag over investeren in wijn en de trends in drinkgedrag. Maar ook wijnetiquette of wijn-spijs met een van onze bevriende sommeliers of restaurants organiseren we graag. Welk onderwerp u ook aanspreekt, als het maar met wijn te maken heeft. Of nou ja, wij maken voor whisk(e)y en ander gedistilleerd graag een uitzondering op die regel.

De masterclasses en seminars worden aangeboden door de absolute top van de Nederlandse wijnwereld, een unieke mogelijkheid om alleen of met een gezelschap diepere kennis over specifieke onderwerpen te vergaren. Mocht uw interesse gewekt zijn, stuur dan een mail naar academy@winefields.nl voor meer informatie.

Schrijf je nu in

Over Cees van Casteren

Cees van Casteren MW is consultant, wijnschrijver en freelance-journalist. Besloten om voor zichzelf te beginnen in 2003 na een vorig leven in smaken en geuren en enologische producten bij DSM. In zijn laatste functie voor de groep enologie was hij wereldwijd verantwoordelijk voor enologische specialiteiten zoals gisten, enzymen en bacteriën en gevestigd in Servian, Zuid-Frankrijk.


    Ik wil mij graag inschrijven voor de: