Taxeren en verkopen

Winefield’s Auctioneers is altijd op zoek naar wijnen, port en gedistilleerd voor in onze veilingen.

Als u erover denkt om uw flessen te verkopen, taxeren onze wijnexperts vrijblijvend uw wijncollectie en/of gedistilleerd. Uw zorgvuldig opgebouwde wijnverzameling, enkele uitzonderlijke of oude flessen. Een kelder uit een erfenis, investeringswijnen of een restpartij van een verkoop: wij laten u graag weten voor welke bedragen we uw wijnen kunnen aanbieden in de catalogus.

In tegenstelling tot een handelaar hoeven wij geen goede inkoopprijs te behalen. Als wijnveiler werken wij namelijk met een marge op de verkoopprijs, de zogenaamde veilingcommissie, die de kosten voor taxatie en veilen dekt. Ook aan de koper vragen wij commissie op basis van de hamerprijs. Daarmee hebben wij als veilinghuis er belang bij voor u de best mogelijke prijs te behalen.

Voor een eerste indicatie kunt ons een lijst met wijnen toesturen of dit sjabloon als basis gebruiken. Dan baseren wij ons op een goede conditie van de flessen; mocht de conditie afwijkend zijn bij ontvangst dan passen we de indicatie aan tot een definitieve taxatie. Altijd in overleg met u en altijd gebaseerd op onze expertise om de beste prijs voor de flessen te behalen.

Het is ook mogelijk om uw wijnen direct bij onze kelders langs te brengen of wij komen op afspraak taxaties bij u thuis verrichten.

Voorwaarden

Indien u met onze taxaties akkoord gaat, nemen wij de wijnen in ter veiling. De wijnen dienen tijdig in onze kelders aanwezig te zijn, zodat wij deze kunnen beschrijven en opnemen in de catalogus. Winefield’s Auctioneers gaat zeer zorgvuldig te werk bij beschrijving en keuring. Naar aanleiding van de beschrijving van uw wijnen ontvangt u de veilingovereenkomst. De wijnen worden vervolgens tot de veilingdatum in onze geacclimatiseerde kelders opgeslagen. 
De verkoper wordt binnen 21 werkdagen na de veiling door Winefield’s Auctioneers geïnformeerd over de opbrengst van de veiling en per bank uitbetaald. Winefield’s Auctioneers is een onafhankelijk veilinginstituut en betaalt uit wanneer het verschuldigde bedrag van de koper is ontvangen.

Bekijk de inzendvoorwaarden

Tarieven

Onze veilingtarieven zijn inclusief BTW en de voordeligste van Nederland.

10

Standaard verkoperscommissie

1

Verzekeringskosten voor de gehele periode

0

geen transportkosten, promotiekosten of overige kosten

Alle kosten worden berekend over de hamerprijs na verkoop. Winefield’s Auctioneers werkt volgens het ‘no cure, no pay’ principe. We rekenen alleen kosten bij verkoop van uw inbreng

Auction highlights

Hoewel elk lot ons dierbaar is, zijn er elke veiling een paar waar we extra trots op zijn. Dat hoeft echt niet altijd het meest exclusieve of dure lot te zijn, hoewel ons veilinghart daar vaak wel sneller van gaat kloppen. Ons wijnhart maakt echter ook vaak een sprongetje bij dingen die we zelf graag wekelijks zouden willen drinken. Hier de highlights van deze veiling.

Bekijk de highlights

Seminars

Gedurende het jaar biedt Winefield’s Auctioneers de mogelijkheid deel te namen aan seminars die dieper ingaan op een specifiek wijnonderwerp: wijngebieden, druivensoorten, productieprocessen of wijnmakers. Geen onderwerp wordt geschuwd en geen wijn blijft ongeproefd. Misschien heeft u zelf een idee waar u meer over zou willen weten? Voor bedrijf of gezelschap gaan we graag in overleg over de mogelijkheden.

Meer informatieMeer informatie

Volg ons op social media!