Wijntrainingen bij Winefield’s Academy

Heeft u altijd al een wijncursus willen volgen? Dan is dit uw kans om een echte WSET® gecertificeerde wijnopleiding te volgen vanuit Winefield’s Auctioneers! De Winefield’s Academy is het kennisoverdracht instituut van Winefield’s, dat is gestart door wijnliefhebbers, voor wijnliefhebbers. Wij zetten onze expertise, locaties en mensen met liefde in tijdens het organiseren van onze wijncursussen, proeverijen, seminars en relatie-evenementen.

 

Volg een wijnopleiding bij een erkend instituut

Heeft u interesse in een wijntraining? In een cursus wijn leren wij u niet alleen over wijn, maar ook over wijnetiquette en het investeren in dranken als whisky en wijn. Met ons netwerk van verschillende specialisten in de Nederlandse en internationale wijnwereld, organiseren wij met enige regelmaat diverse seminars waarin u zich verder verdiept in een specifieke regio of wijnstijl. Volgt u een wijntraining bij Winefield’s Academy, dan u verzekert u zich van een WSET® gecertificeerde wijnopleiding van hoogwaardige kwaliteit. De WSET® wijncursussen zijn er in verschillende soorten en maten.

 

Leg de basis in een wijncursus voor beginners:

WSET® Level 2 Award in Wines

In de wijntraining voor beginners leert u in een kort tijdsbestek de basisbeginselen van de wondere wereld van de wijn. De cursus Level 2 Award in Wines voor beginners biedt een fantastische basis voor iedere beginnende wijnkenner. Nadat u deze deze WSET® gecertificeerde wijnopleiding heeft gevolgd, beschikt u naast essentiële basiskennis over wijnbouw en het productieproces van wijn, over gedegen kennis van wereldwijde wijngebieden en de bekende druivenrassen. Tijdens deze WSET® gecertificeerde wijncursus staat proeven volgens de bekende technische WSET® proefmethode centraal. U proeft tijdens elke les een selectie van zeer goede en representatieve kwaliteitswijnen, die bijdragen tot een hoog proefniveau onder cursisten. Aan het eind van deze WSET® gecertificeerde wijncursus legt u een examen af van 50 meerkeuzevragen. Bij het succesvol afleggen van dit examen ontvangt u het wijndiploma WSET® Level 2 Award in Wines.

 

Breid uw kennis van wijn uit in een cursus voor gevorderden:

WSET® Level 3 Award in Wines

Bent u een echte wijnkenner en wilt u uw wijnkennis nog verder uitbreiden? In de gevorderden cursus Level 3 Award in Wines leert u wijn benaderen vanuit een analytisch perspectief. Tijdens deze WSET® gecertificeerde wijncursus proeft u een prachtig assortiment aan topwijnen uit onder andere Bordeaux en Bourgogne en wordt uw kundigheid van de technische WSET® proefmethode verder verdiept. Wij verwelkomen u bij de eerste les met een glas champagne. In de cursus krijgt u een rondleiding langs de grote wijngebieden en wordt uw kennis van de wijnbouw en wijnproductie uit alle wijnwindstreken verder uitgebreid. Na het succesvol afronden van het examen, dat bestaat uit een theoretisch en proef gedeelte, ontvangt u het internationale erkende Wijndiploma WSET® Level 3 Award in Wines.

 

Ontdek onze diverse andere wijntrainingen

Naast een cursus in wijn kunt u ook deelnemen aan een van de seminars, waarbij wij dieper ingaan op een specifiek wijnonderwerp. Hierin komen onderwerpen aan bod zoals investeren in wijn, wijnetiquette, wijn-spijs, en andere trends omtrent drinkgedrag. Ook is de mogelijkheid aanwezig om een op maat gemaakte bedrijfstraining te volgen of een een wijnveiling bij te wonen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact op via het contactformulier. Ook kunt u ons mailen of bellen naar +31(0)20-4702161.

Algemene cursusvoorwaarden

Cursusaanbod

Docenten

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cursuslocatie

Amsterdam

De cursussen die in Amsterdam gegeven worden, vinden plaats in onze speciaal ingerichte cursusruimte in ons pand aan de Kamerlingh Onneslaan 22. Deze ruimte is volledig toegespitst op het proeven van wijn er is plek voor in ieder geval 24 cursisten. Met de juiste verlichting, een overzichtelijke proeftafel en het gebruik van digitale ondersteuning creëert Winefield’s de optimale omstandigheden voor prikkelend en modern wijnonderwijs.