Wijncursus (Winefield’s Academy)

Heeft u altijd al een wijncursus willen volgen? Dan is dit uw kans om een echte WSET-gecertificeerde wijnopleiding te volgen vanuit Winefield’s Auctioneers! De Winefield’s Academy is het kennisoverdracht instituut van Winefield’s, welke is gestart door wijnliefhebbers, voor wijnliefhebbers. Wij zetten onze expertise, locaties en mensen met liefde in tijdens het organiseren van onze wijncursussen, proeverijen, seminars en relatie-evenementen. Wilt u een wijncursus volgen? Ontdek onder andere onze WSET-gecertificeerde wijnopleiding!

Algemene cursusvoorwaarden

Cursusaanbod

Docenten

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cursuslocatie

Amsterdam

Kamerling Onneslaan 22

De cursussen die in Amsterdam gegeven worden vinden plaats in ons kantoorpand in onze speciaal ingerichte cursusruimte. Deze ruimte is volledig toegespitst op het proeven van wijn er is plek voor in ieder geval 24 cursisten. Met de juiste verlichting, een overzichtelijke proeftafel en het gebruik van digitale ondersteuning creëert Winefield’s de optimale omstandigheden voor prikkelend en modern wijnonderwijs.

Volg een wijnopleiding bij een erkend instituut

Heeft u interesse in een wijntraining? In een cursus wijn leren wij u niet alleen over wijn, maar ook over wijnetiquette en het investeren in dranken als whisky en wijn. Wij hebben contacten met verschillende specialisten in de Nederlandse en internationale wijnwereld en organiseren met enige regelmaat diverse seminars waarin we u meer informatie verschaffen over een specifieke regio of wijnstijl. Zo zijn wij de marktleider in Singapore. Volgt u een wijntraining bij ons instituut, dan geniet u van een WSET-gecertificeerde wijnopleiding van hoogwaardige kwaliteit. Wilt u een WSET-gecertificeerde wijncursus volgen? Een cursus wijn komt in verschillende soorten en maten.

Een cursus in wijn voor beginners

In de wijntraining voor beginners leert u in een kort tijdsbestek de basisbeginselen van de wondere wereld van de wijn. Het Intermediate Wijndiploma voor beginners biedt een fantastische basis voor de beginnende wijndrinker. Volgt u deze WSET-gecertificeerde wijnopleiding, dan beschikt u na afloop over zeer gedegen kennis van wereldwijde wijngebieden, eveneens als de bekende druivenrassen. Daarnaast heeft u aan het eind van de wijntraining basiskennis van de wijnbouw en het productieproces van wijn. Tijdens de WSET-gecertificeerde wijncursus heeft u de mogelijkheid tot het uitgebreid proeven van wijn. Wij bieden hier een selectie van zeer goede kwaliteitswijnen en illustreren een bekende technische proefmethode die bijdraagt tot een zeer hoog proefniveau onder cursisten. Aan het eind van de WSET-gecertificeerde wijncursus legt u een examen af van 50 meerkeuzevragen en ontvangt u, mits u slaagt, het WSET-gecertificeerde Intermediate Wijndiploma.

Breid uw kennis van wijn uit in een cursus voor gevorderden

Bent u een echte wijnkenner en wilt u uw wijnkennis nog verder uitbreiden? Tijdens een gevorderden cursus leert u wijn benaderen vanuit een analytisch perspectief. Tijdens de WSET gecertificeerde wijncursus geniet u van een prachtig assortiment aan topwijnen uit onder andere Bordeaux en Bourgogne. U wordt ontvangen met champagne en krijgt een rondleiding langs de grote wijngebieden wereldwijd. Terwijl u geniet van topwijnen wordt uw kennis van de wijnbouw en wijnproductie uit alle wijnwindstreken verder uitgediept. Na het afronden van de wijncursus ontvangt u het internationale Advanced Wijndiploma van de WSET.

Ontdek onze diverse wijntrainingen!

Naast een cursus in wijn kunt u ook deelnemen aan een van de seminars, waarbij wij dieper ingaan op een specifiek wijnonderwerp. Hier praten wij tevens over het investeren in wijn, wijnetiquette, wijn-spijs, en de trends omtrent drinkgedrag. Ook is de mogelijkheid aanwezig om een bedrijfstraining en een veiling bij te wonen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem direct contact op via het contactformulier. Ook kunt u mailen naar info@winefields.nl of bellen via +31(0)20-4702161.