Winefield’s Academy

Wijncursussen, seminars, (bedrijfs)trainingen en evenementen

Het kennisoverdracht instituut van Winefield’s Auctioneers, dat is gestart door wijnliefhebbers, voor wijnliefhebbers, is gevestigd boven onze wijnkelder in Amsterdam. Hier worden onder andere de internationaal erkende WSET (Wine and Spirit Education Trust) wijncursussen gegeven door ons gepassioneerde team van wijnspecialisten. Wij bieden ook verschillende bedrijfstrainingen op maat aan, lang – of kortlopend, met of zonder diploma. Daarnaast organiseren wij ook seminars. Ideaal om in een korte tijd alles te leren over jouw favoriete glas wijn, druivensoort of regio!

Onze fraaie tasting room kan als de perfecte locatie dienen voor bedrijfsevenementen, kleinschalige proeverijen of juist grote, bruisende bijeenkomsten waarbij wijn centraal staat. Als marktleider in Nederland en Singapore, delen we graag onze expertise met wijnliefhebbers en investeerders.

Leg de basis met een wijncursus voor beginners

WSET® Level 2 Award in Wines

Wil jij jouw wijnkennis vergroten? Of wil je jouw wijnkeuze niet alleen baseren op het etiket of prijs? Door een combinatie van proeven en theorie leer je op een gestructureerde manier over wijn.

Het vergaren van essentiële basiskennis over het verbouwen en produceren van wijn
Uitgebreide kennis opdoen over wereldwijde wijngebieden en de bekende druivenrassen
Leer de technieken van de bekende WSET® proefmethode. Tijdens elke les worden verschillende kwaliteitswijnen geproefd, dit draagt bij tot een hoog proefniveau onder onze cursisten

Aan het eind van deze WSET® gecertificeerde wijncursus wordt een examen afgelegd van 50 meerkeuzevragen. Bij het succesvol afronden ontvangt u het wijndiploma WSET® Level 2 Award in Wines.

Breid jouw wijnkennis uit met een wijncursus voor gevorderden

WSET® Level 3 Award in Wines

Bent jij een echte wijnkenner en wil jij jouw wijnkennis naar nog een hoger niveau brengen? In deze cursus leer je wijnen correct beoordelen en betrouwbare wijnaanbevelingen doen.

Leer wijn benaderen uit een analytisch perspectief; jouw kundigheid van de technische WSET® proefmethode wordt verder verdiept
Proef een prachtig assortiment aan topwijnen uit onder andere Bordeaux en Bourgogne
Krijg een rondleiding langs de grote wijngebieden en breid jouw kennis van de wijnbouw en wijnproductie uit alle windstreken verder uit

Deze cursus is toegankelijk voor cursisten die eerder Level 2 Awards in Wines hebben behaald of een vergelijkbaar kennisniveau kunnen aantonen. Het examen bestaat uit 50 meerkeuzevragen, een aantal korte open vragen en het blind proeven van twee wijnen. Na het succesvol afronden ontvang je het internationale erkende Wijndiploma WSET® Level 3 Award in Wines.

Docenten

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cees van Casteren MW

Master of Wine

Frank Smulders MW

Master of Wine

Cursuslocatie

Amsterdam

De cursussen die in Amsterdam gegeven worden, vinden plaats in onze speciaal ingerichte cursusruimte in ons pand aan de Kamerlingh Onneslaan 22. Deze ruimte is volledig toegespitst op het proeven van wijn er is plek voor in ieder geval 24 cursisten. Met de juiste verlichting, een overzichtelijke proeftafel en het gebruik van digitale ondersteuning creëert Winefield’s de optimale omstandigheden voor prikkelend en modern wijnonderwijs.