Winefield’s

Eigenaar Milan Veld was al jaren een gepassioneerd wijnliefhebber, toen hij Winefield’s Auctioneers oprichtte. Vanuit zijn werkzaamheden bij een groot internationaal veilinghuis, vond hij het jammer dat er voor wijn geen ruimte was, naast de kunstwerken, horloges en juwelen. Wijn verdiende meer aandacht en bovendien zag Milan dat Nederland zich steeds meer richting een wijnland aan het ontwikkelen was. De eerste veiling bestond met name uit inbreng van vrienden en bekenden, maar ondanks de te verwachten kinderziektes, kon het eerste gespecialiseerde wijnveilinghuis van Nederland in 2006 terugkijken op een geslaagde eerste veiling.

Vanaf toen ging het snel, de fulltime baan werd aan de kant gezet, de eerste medewerkers werden aangenomen en een WSET-cursusaanbod werd naast de veilingwerkzaamheden ontwikkeld. De expertise was in huis en overdracht van wijnkennis werd de basis waarop Winefield’s is gegroeid, zowel als veiler, werkgever en als opleider.

Hieruit volgt ook dat Winefield’s zich naast het geijkte aanbod van oude wijnen en de duurste huizen, al snel is gaan inzetten om ook een toegankelijker aanbod via de veiling aan te kunnen bieden. Vervolgens live online kunnen meekijken met de veilingen en meteen bieden, om een nog groter publiek te kunnen bereiken. Zo werd Winefield’s al snel de grootste wijnveiler van Nederland.

Vanuit dezelfde overtuiging dat ook Singapore zich snel zou ontwikkelen tot echt wijnland werden in 2009 de eerste stappen richting Azië gezet. Winefields werd een internationaal veilinghuis en is ondertussen met vier veilingen per jaar en een eigen locatie de onbetwiste marktleider in Singapore.

In 2017 werd het nieuwe pand in Amsterdam betrokken, waar eindelijk kantoor, kelder, cursuslocatie en veilingzaal onder één dak konden worden gebracht. Een volwassen veilinghuis met liefde voor wijn is echter nooit uitgegroeid, we hopen dat u de komende jaren nog met ons meegroeit.

Winefield’s Family

Milan Veld

CEO, Specialist in charge of this sale

“Van alle mooie wijnen die ik heb mogen proeven is Château Pétrus toch wel een van mijn favorieten. De 1989 heeft alles wat een wijn in zich hoort te hebben; de complexiteit en afdronk is bijna met geen pen te beschrijven”

Doris Vroom

Client Relations and Business Development

‘Moeilijk te zeggen wat mijn favoriete wijn is. Maar er is toch altijd iets magisch aan wijnen uit je geboortejaar. Vooral als je uit een jaar als het mijne komt; onderschat in de Bordeaux en fantastische Port Vintage. Een van de hoogtepunten was echter een imperial Clos de Lambrays 1983, zoveel mooier dan verwacht en gedeeld met mijn liefste vrienden.

Dwayne Perreault

Specialist in charge of this sale

Favoriete wijn

Champagne Krug 1985

“toen ik deze champagne dronk en de complexiteit proefde, wist ik meteen dat wijn mijn passie was.``

Jari Florian Steinmann

Shipping and Warehousing

Favoriete wijn:
Château Cheval Blanc 1994

“tijdens mijn 21e verjaardag kreeg ik van mijn ouders een fles Cheval Blanc uit mijn geboortejaar, ik was meteen verkocht’

Bram Korteweg

Manager Singapore

bram@winefields.com

Alexander Luijk

Manager Operations Amsterdam

“Ik was altijd een groot liefhebber van Spaanse wijnen en Vega Sicilia was mijn absolute nummer 1, tot ik de Cirsion 1998 van Bodegas Roda proefde…”

Jacky V Doodle

Stress Manager

Valentijn Vroom

Global Business Development

Na de middelbare school heb ik een half jaar rondgereisd door Australië en kwam daar in aanraking met de prachtige en veelzijdige Australische wijnen. Bij een bezoek aan het domein van Ben Glaetzer in Barossa Valley is de Shiraz ‘Amon-Ra’ niet meer van mijn netvlies gegaan”

Volg ons op social media!